Coolhunt Rotterdam

Rotterdam

Markthal

De markthal gelegen in Rotterdam is een nieuw soort concept voor een markt. Doordat alle stands binnen staan kan dit het hele jaar door gebruikt worden. Dit is een concept die kleine en startende bedrijven een kans geeft om te groeien. Deze bedrijven bevinden zicht hier dan ook standaard, maar om de zoveel tijd wisselt het aanbod. Het is een grote hal met beschilderingen op de muur. Ook zijn er in de hal winkels gevestigd, er bevindt zich een parkeergarage en er is gelegenheid om te wonen in de bovenste delen van de hal. De hal ziet er groots uit; Dit komt voornamelijk door de grootse opzet en de poortachtige constructie van het gebouw zelf. Daarnaast zorgen de grote ramen aan weerszijden ervoor dat er genoeg licht binnenkomt.
Rotterdam

N! Natuurlijk

Een stand in de markthal die meteen mijn oog ving. Met felle groene kleuren en een tekst die kon slaan op een fris nieuw bedrijfje, zijn we eropaf gestapt. Het is een concept dat zich richt op verschillende dingen, waaronder het verzorgen van bloemen, groente en fruit. Deze zijn opgesplitst in drie bedrijfjes. Deze bedrijven steunen elkaar. Ze hadden ook een leuk nieuw concept voor het meeneemtomaatje. Er lagen plastic bakjes die leken op schelpen waar ronde ruimtes in zaten. Deze bakjes waren om verschillende tomaatjes mee te kunnen nemen. Ze hopen met deze stand een frisse nieuwe kijk te geven op de verbouwing van groente en fruit. Doordat alles biologisch gekweekt wordt en de producten verbouwd worden op kokosmatten. Ze richten zich ook veel op de Aziatische keuken met het grote aanbod vruchten die ze hebben.
Rotterdam

Tomtrom

Tomtrom is het tomatenbakje van N! Natuurlijk. Doordat mensen het liefst gezond en lekker snacken hebben ze het handige van een meeneembakje gecombineerd met het lekkere van tomaatjes. Wanneer tomaatjes zo mee genomen worden kunnen ze indeuken of week worden. Dit bakje heeft precies ruimte voor zeven tomaatjes en worden de tomaatjes zo opgeborgen dat ze geen ruimte hebben om te gaan rollen of stuiteren. Daarnaast hadden ze ook een enorm aanbod aan verschillende tomaatjes. Allemaal in andere kleuren en smaken. Ook de bakjes hadden verschillende kleuren. Voor elk wat wils.
Rotterdam

Iothen

Dit is Iothen. We zijn op haar af gestapt omdat ze opviel, met haar kleding die wijd zit maar toch goed bij elkaar paste, haar schoenen die dan niet standaard bij de rest paste maar toch een goede combinatie maakte en haar knaloranje tas. Ze studeert mode in Rotterdam en zat in het eerste jaar. Ze was net onderweg naar school toen we haar aanspraken. Ze vond het een compliment dat we haar uitkozen om als persoon te interviewen. Ze komt oorspronkelijk uit London en heeft daar gestudeerd aan de Art School. Ze haalde haar inspiratie voor haar outfit uit the matrix, daarnaast had ze het comfortabele van een Onepiece (een onesie) gecombineerd met verschillende laagjes. Na even gesproken te hebben ging ze weer verder omdat ze bang was dat ze te laat zou komen. Als laatste vroegen we wat ze bij zich had en antwoorde ze: “Mijn schoolboeken en ik heb net een ketel gekocht, zo heb ik toch een beetje mijn Engelse traditie in de klas…”
Wereldmuseum

Overig

Naast de bovenstaande dingen ben ik nog meer tegen gekomen. In het wereldmuseum waren verschillende dingen tentoongesteld. Zie hiernaast de afbeeldingen.

Ook waren er in sommige stukken patronen te herkennen die in een later tijdperk opnieuw gebruikt zijn. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het kruis wat afgebeeld is op een van de afbeeldingen. Deze lijkt erg op het kruis dat ook in de tweede wereldoorlog gebruikt is.