Signalen voor opdrachtgever

Signaal

Peerby

149352-logo_tall_green_1_whiteBG-9313eb-medium-1416472960

Peerby is het uitlenen van spullen die mensen zelf niet gebruiken. Dit kunnen dus ook gereedschappen zijn. Het handige hier aan is dat mensen dit op deze manier zelf niet aan hoeven te schaffen of in huis hoeven te hebben.

Voor IKEA is dit een goed signaal dat er dus duidelijk behoefte aan is. Het uitlenen van verschillende tools om zo het product in elkaar te kunnen zetten zou een goede service zijn bovenop de standaard service die IKEA biedt.

Signaal

Customization

aoh_6897-728x520_q85

Het aanpassen van de spullen is al iets langer gaande en IKEA speelt hier op een goede manier op in, alleen het kan nog sterker.

Er is al een kast samen te stellen op internet, helemaal naar wens. Maar er zijn nog wel een aantal dingen die de totale customization belemmeren. Er kan maar gekozen worden uit een aantal kleuren of patronen, een vast aantal hoogtes en breedtes en vaste vormen.

Mensen hebben behoefte aan dingen die ze zelf gemaakt hebben, anders dan andere. Bij vaste keuzes is er een kans dat iemand anders precies dezelfde kast heeft besteld. Wanneer er een paar keuzes, zoals patroon of kleur, vrij worden gelaten is er al veel meer ruimte voor custom meubels.